Hasznos tanácsok babafotózásról Keri Meyerstől

Több mint 50.000 rajongóval és követővel Keri Meyers egyértelműen az ipar egyik legkedveltebb újszülött fotósa. Keri olyan celebek fotósa is mint: Megan Fox és Brian Austin Green, Donald Trump Jr, Ian Ziering, Simon Helberg és sokak mentora és inspirálója! A következő interjú vele készült.
baba6
Mikor kezdtél el újszülötteket fotózni és miért pont ezt a témát választottad?

Igazából 2007-ben kezdtem el ezzel foglalkozni a két fiam születése alatt. Igazából mindig is volt szemem hozzá és szerettem a fotózást. A fiam születése előtt szerettem a természetet és tájat fotózni. 2007-ben az első fiam születése után ez a szeretet egyre inkább átment a gyermekek felé.

A lényegre térve, a környékbeli családok és gyerekek fotózása után úgy döntöttem, hogy belevágok üzletszerűen is, még 2008 decembere előtt kezdtem neki a második fiam születése előtt közvetlenül.

Amikor elkezdtem a fotózást, a felnőttektől kezdve baba, család és esküvőfotózáson át, gyorsan rájöttem, hogy az esküvői fotózás nem nekem való.  Néhány újszülött fotózása után rájöttem, hogy megtaláltam a nekem való témát.  Abszolút szeretem, sőt imádom fotózni az újszülötteket. Imádom a kreativitást, amit az újszülöttek fotózása ad, szeretem összeválogatni az összeillő sapkákat a takarókkal és a kiegészítőkkel.  Szeretek találkozni az újdonsült szülőkkel és meghallgatni a történetüket az új tag érkezéséről.  Minden egyes fotózás után annyira izgatott vagyok, hogy rögtön elkezdem szerkeszteni az elkészült képeket. Az újszülött babák igazi ajándékok és igazi öröm az első napjaikat dokumentálni a családjukkal.

baba1

 

Kérlek, írd körbe nekünk a saját stílusod?

 

Úgy gondolok a stílusomra, mint egyszerű és letisztult. Próbálom a kellékek használatát annyira csökkenteni, hogy azok ne zavarják a kis klienseimet.   Szeretem a színek tónusát 2-3 színben megjelölni szekciónként.  Azt szeretném, hogy a klienseim évek múlva is beleszeressenek a képekbe.baba2

 

Természetes fényeket vagy stúdió fényeket használsz inkább? Melyiket kedveled jobban?

 

2012 novemberéig csak természetes fényeket használtam, most elkezdtem stúdió fényeket is használni újszülöttek fotózásánál és nagyon meg szerettem!  Mindig féltem a stúdiófényektől, mert nem tudtam, hogy mit kapok, vagy mi a teendő. De végre rávettem magam, belemerültem és megtanultam. Annyira boldog voltam, olyan egyszerű a stúdióvilágítás, és ami a legjobb az egészben, hogy következetes! Szeretem a természetes fényeket, de a stúdióvilágítás valóban segít a munkafolyamat racionalizálásában és, hogy következetes eredményt kapjak.

baba7

Mi van a táskádban? (Milyen felszereléssel dolgozol?)

 

Nikon D700-at használok és  Nikkor 50mm 1.4, Nikkor 35mm 1.4 and Nikkor 60mm 2.8 macro objektívet.  Van több objektívem is de ez az a három amit minden fotózásnál használok.

 

Tudnál mutatni képet a stúdiódról vagy beállításodról?

 

Naná! Nézd el a szörnyű Iphone minőséget, sajnos nincs beállított stúdióminőségű képem.  A jobb oldali kép a természetes fény használatát mutatja be, csak egy ernyőt tettem az ablak elé így használtam ki a természetes fényeket.

baba5

Melyik a kedvenc pózod és miért?  Melyik kép az ami a legkelendőbb?

 

Imádom a popsi-fent összecsomagolt pózokat.  Minden alkalommal csinálom és az megrendelők is imádják.  Szeretem az egyszerű és klasszikus újszülött pózokat. Azt mondanám az ügyfelek a popsi fent pózt szeretik a leginkább vagy a kezeken a buksi vagy bármi ami ujjak pihennek az arcon vagy azok a mosolygós képeket…ha elkapsz egy mosolyt, tök mindegy mit csinál a baba tuti akarni fogják .

baba4

Mi volt legnagyobb kihívásod újszülött fotósként, amivel találkozol, és mit teszel, hogy túllépj rajta?

 

A legnagyobb kihívásom az egyensúly megtalálása volt és még a mai napig is az. Családot és a munkát egyensúlyba hozni igazi zsonglőrködés.  A legjobb tanács, amit adhatok, hogy ne féljünk nemet mondani. Néha kell.  Tudom nehéz egy lehetséges ügyfelet elutasítani, de ne vállaljuk túl magunkat. Azért csináljuk ezt, mert szeretjük ezt csinálni és élvezzük is.  Nem akarod, hogy a túlhajszoltságod a munkád minőségének a kárára menjen.  Az utóbbi hónapokban próbálom különböző időkeretekbe szorítani magam és a férjem segít ezeknek a megtartásában.  Gyakorlom, hogy eljöjjek a géptől amikor nem „munka óráim” vannak, vevőként tudom, hogy milyen fontos az azonnali visszajelzés. De édesanyaként és feleségként a családomnak kell az első helyen állnia, azoknak az emaileknek várniuk kell.  Azt hiszem, a legtöbb ügyfél ezt megérti.

Az újszülött fotózás keretei között kihívás lehet a dolgok érdekességének fenntartása, néha úgy érzem, hogy ugyanazt a régi dolgot csinálom. Azt hiszem a beállítás és stílus fontos ezért próbálgatok mindig új kiegészítőket. Ne feledd az ügyfél a stílusod miatt bérelt fel téged, hogy olyat nyújts nekik ami új és izgalmas! Másik módja ennek, hogy próbálok inspirálódni a különböző fotózásokkal egy 6 hónapost fotózok vagy egy családot vagy gyerekeket az újszülött fotózások között.

baba3

 

 

Milyen tanácsot adnál egy kezdő újszülött fotósnak?

 

A legjobb tanácsom, hogy találd meg a saját stílusod, ami a te művészetedet tükrözi.  Fejleszd a szereteted és a stílusodat.  De a legfontosabb: gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás! Ne ijedj meg ha hibázol útközben a babákkal való munka során ez egyre könnyebb lesz az idővel.  Azért lettem az a fotós, aki ma vagyok, mert elkövettem azokat a buta kis hibákat annak idején, hogy tökéletessé tegyem a képem.

 baba8

Mesélj a tanítványaidról és a tanításról!

 

Amikor tanítok, el akarok mondani mindent a tanítványaimnak! Azt akarom, hogy „túlcsorduljon” a fejükben a sok új információ! Átveszünk mindent, a szülőkkel való kommunikációtól kezdve az elvárások lefektetéséig az ügyfelekkel, a fényképezőgép, pózok, stúdiófények, kellékek és kiegészítők beállításáig. Ez egy teljes tananyag de olyan izgalmas!

Teljes cikk: NewBornPhotography

Képek: KeriMeyers

Tetszett a cikk? Akkor nézz körül a facebookon még több remek cikkért!