Magyar Kultúra Napja: Szipál Martin fotókiállítás és fotóelőadás 2015.

Szipal Martin fotoeloadas Biopont Farkas Gabi fotosTöbb mint 5 éve indult útjára az Ingyenes fotóelőadás sorozat és az óta számtalan emlékezetes pillanaton, előadón és teltházon vagyunk túl, de a tegnapi nap egy újabb leg volt az életünkben! Szipál Martin 90. születésnapja alkalmából tervezett kiállítása a Magyar Kultúra Napján került megrendezésre.Váradi Mihály FreemanNagy örömünkre az érdeklődés óriási volt, Martin alig érkezett meg, a fotósok máris elkapták és rövid idő leforgása alatt sporteseményeken látható sorfalat alkotva fotózták.

Nyulasi Gábriel István Szipál Martin fotókiállítás megnyito
A kiállításnak is otthont adó Erzsébetligeti Színház igazgató asszonya, Szabó Csilla igazgatóasszony és  Szász József alpolgármester nyitotta meg a programot. Kiderült, hogy aznap őket is kitüntették, a legmagasabb szakmai díjat kapták meg: a Közművelődési Minőség Díját. Gratulálunk! 🙂 Hatalmas érdeklődés kísérte a programot, mert akkor már alig fértünk be a Harmónia terembe.
Váradi Mihály Freeman foto Szipal Martin fotokiallitas.
Kisvártatva megérkezett Martin vendége, Medveczky Ilona, aki számára egy meglepetéssel készült: a régi idők emlékére egy fotóval ajándékozta meg, amin Ilona modellt állt Martinnak. A meglepődés és az öröm nem maradt el!
Simandi János felvétele
Az ajándék átvételét követően szinte azonnal elindult kettőjük között a beszélgetés és a borozgatás, eközben fotósaink sem voltak restek, és mint a jó paparazziknál, kattogtak a gépek rendesen!
Szipal Martin009 Kovacs Zoltan web
Az ünneplést nagy eszem-iszom, dinóm-dánom váltotta fel, ahol a szerencsés résztvevők finom borokat (Anonym, Linbrunn  és  Podmaniczky  Pincészetkóstolhattak,  isteni Chocofacture csokoládét és egészséges Biopontos nassolóvalókat ehettek.
Farkas Gabi boraszok
És érkeztek a vendégek és készültek a közös fotók pl. Bódy Magdival!
Váradi Mihály Freeman foto Szipal Martin fotokiallitas
A kiállítás még javában tartott, de fél 6-kor elindult befelé a tömeg a színházterembe. Rengetegen jöttek el, hogy Martint élőben is meghallgathassák! A 650 főig pótszékezett terembe pedig egyre csak jöttek és jöttek a vendégek, míg végül már csak állóhelyek maradtak.
Váradi Mihály Freeman fotos Szipal Martin fotokiallitas.
És ekkor érkezett a színpadra Szabó Csilla igazgató asszony,   Szász József alpolgármester, a magyar kultúra napi programsorozat ezzel kezdetét is vette. Martin azonnal belelendült a mesélésbe, régi történetek kerültek elő, és mint jó tanár, természetesen még fotózni is tanította a résztvevőket.
Nyulasi Gábriel István fotos
Erzsebetliget
A program kb. 8 órakor ért véget, és a fotósoknak feldobtunk még egy lehetőséget: Fotópályázatot hirdetünk!
Végül Martint úgy kellett kimenteni az érdeklődők tömegéből.
Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki segített és aki velünk volt a nagy napon! Szerintem méltóképpen ünnepeltük meg a Magyar Kultúra Napját! 🙂
Köszönöm továbbá a partnereinknek, akik jelenlétükkel, ajándékaikkal hozzájárultak a nap sikeréhez!
A borászok Az Ihatóbb Magyarországért egyesület  jóvoltából voltak jelen.
A valódi kézműves csokoládékat pedig a Chocofacture-nak köszönhetjük. Martin és pár vendég valódi fotókkal ellátott kis szériás csoki desszerttel gazdagodtak!
Biopontos boros koles
A pogácsák és aprósütemények mellett igazi újdonság volt nekünk, hogy mennyire jól passzoltak a borokhoz a Biopont egészséges kölesgolyói. Kezdetben csak a sajtos-hagymás fogyott, majd a látogatók ráharaptak a különleges kakaós és a fahéjas ízekre is.
Nekem a legnagyobb öröm az volt, hogy azok a vendégeink, akik gluténérzékenység és más hasonló diéta miatt nem ehettek pékárut, most itt vígan belakmároztak! Ráadásul a Biopont a hétvégi gyerek tehetségversenyre is tartogatott ajándékokat.
Köszönet a képekért: Nyulasi Gábriel István, Posta István Zsolt, Kovács Zoltán, Kökény János, Simándi János, Szalatnyai István, Farkas Gabi, Váradi Mihály Freeman,
Szeretnél te is híres fotóművészektől tanulni? Akkor gyere el te is a következő Ingyenes Fotóelőadásra!
Szipal Martin fotoiallita szponzorok w