Interjú Müller Fanny aktmodellel

2013.11.24.-Vörös-ugrás
Müller Fannyval már több éve dolgozunk együtt a workshopjainkon, elképesztő türelme van és remek “partner” az összes fotózásunkon. Most Őt kérdeztük a modell életről. : )

Miért lettél aktmodell? 

Abszolút véletlenül. Gimnazista voltam és egy barátnőm rávett, kísérjem el egy hostess-modell castingra. Ettől kezdve fotóiskolákban modellkedtem, eleinte csak portré- és divatfotózásokon. Aztán egyszer az egyik fotós mutatott művészi jellegű aktfotókat és megkérdezte, nincs-e kedvem hasonlót csinálni. Az első alkalommal még eléggé zavarban voltam, de a későbbiekben a kedvenc műfajommá vált.
DSC_9694PS2

Van esetleg példaképed?

Nincsen kifejezetten példaképem. Úgy érzem, hogy az “bezárja” az embert. Mindenkiben van valami értékes, amire fel lehet nézni és tanulni belőle. Lehet az türelem, kreativitás, erő, dinamika, mindig megújulni tudás…
benkoe_1

Mi volt a legviccesebb fotózásod?

Erre nagyon nehéz válaszolni… A legtöbb fotózás jó hangulatban telik. Talán Hollandiában a zombis fotózás! Hogy még élethűbb legyen a sorozat, folyamatosan “zombihangokat” adtam ki magamból, amin mindenki nagyon jól szórakozott. De fénymérésnél sem bírok magammal általában, olyankor is mindig vicces arcokat vágok.

Meddig akarsz még modellkedéssel foglalkozni?

Ameddig csak lehet! Szeretem csinálni, és az valami fantasztikus, hogy az ember abból élhet, amit szeret!
1376032_674092609275982_704895167_n

Mik a terveid a jövőben? 
Megírom a szakdolgozatom és lediplomázok. Tisztában vagyok vele, hogy az én szakmámat, a modellkedést, csak korlátozott ideig folytathatom. De annyi időm azért még bőven van, hogy mire odakerülök, megtaláljam merre folytatódik az utam.
benkoe_4

Mit szól hozzá a barátod?

Ahhoz, hogy aktozom? A barátommal nem túl régen szakítottunk, viszonyleg hosszú idő után. Ez nem azért történt, mert én aktozom, ő ezt teljes mértékben képes volt elfogadni. Nem is tudnék elképzelni egy olyan társat, akit zavar az, amit én csinálok. Az biztos elképzelhetetlen, hogy valaki miatt abbahagyjam az aktozást!
_DSC4436 - Version 4

Mi lenne az álommunka?

Azt hiszem, álommunkám van Rengeteg helyre eljutok, ahova egyébként nem lenne lehetőségem. Persze emellett nagyon fárasztó. Hajnalban, hidegben, melegben, szélben, hóban, hosszú utazás után, lelki zűrök ellenére, kiment bokával pózolni, mosolyogni és ugrálni, teljesíteni. Ez csak alázattal és kötelességtudattal megy.
IMG_3132

Nem gondolkoztál még azon, hogy külföldön dolgozz?

Rendszeresen dolgozom külföldön. Leginkább Németországban, Hollandiában és Ausztriában, de fotóztam már Velencében, Horvátországban, Szlovákiában, Prágában, a Kanári szigeteken többször… januárban ismét Hollandiában töltök két hetet, aztán január végétől több hónapra Koreába szerződtem… Oda most utazom először, kicsit tartok is tőle…
_DSC4538

Köszönet a képekért: Benkő Sándor, Eifert János, Hencz Andrea, Enyedi Attila, Canjavec Attila, Merle István

Ha szeretnél több képet megnézni Fannyról: www.mullerfanny.hu

Az interjút a www.Fotoeloadasok.hu készítette.

Nézd meg a Fannyval készült workshopunk beszámolóját is!