Hogyan fotózzunk fényes, visszatükröződő tárgyakat: ezüstöt, krómot és fémet

A karrierem elején egy jelentős északkeleti üzletházba szerződtettek, hogy készítsek el egy katalógust.

Le kellett fotóznom olyan hétköznapi tárgyakat, mint a porcelán és az étkészlet. Ez egy nagy lehetőség volt. Az egyik készleten kipróbáltam több fajta technikát, beleértve irányított világítást és szórt fényt, de semmi nem tűnt igazán jónak.  Ahhoz, hogy sikerüljön a fotó, egy pillanatra meg kellett állnom és el kellett gondolkoznom, hogy fotózzam le a témát?

shiny-objects-2

 A kép szétszóródás nélkül.

Mivel a tárgy maga visszatükrözi a fényt, semmi értelme nem volt direktbe rávilágítani mivel nem nyeli el a fényt. Egyszerűen visszatükröz mindent, ami körülötte van.  Csak úgy mint a tükör. Szóval a következő lépés az volt, hogy analizáljuk, hogy honnan jön a visszatükröződés.

Fizika szerint: A visszatükröződés törvénye θi = θr, mely azt jelenti, hogy az elfordulás egyezik a visszatükröződés szögétől.

Reflection-of-light

Most, hogy megtaláltad, hogy honnan tükröződik vissza a fény (ebben az esetben fent és a téma mögött) azt a területet kell kivilágítanod. Az elhelyezett fehér papír, amit az asztallap témánk köré teszünk létrehoz egy fehér teret, ami most visszatükröződik az ezüst étkészletünkről. Az egyszerű lámpánkkal ott világíthatjuk meg a papírunkat, ahol akarjuk és ezzel mi uraljuk a készletre eső fényeket.

Jó szórakozást hozzá, most rajtad a sor!
shiny-objects-postBeállítások:

Tedd a gépedet AV módra, ez segít, hogy állítsd át a mélységélességet. Én ebben az esetben f22-es DOP-ot használtam, de nyugodtan használj szűkebb blendét, ha az tetszik.

Felszerelés:

DSLR gép, állvány, egy tekercs papír, egy állvány amire felakaszthatod a papírt, egy lámpa állvánnyal.

Cikk: Sasha Gitin

http://learnmyshot.com/