Ételfotó workshop – Jánossy Noémi feb02

Tags

Related Posts

Share This

Ételfotó workshop – Jánossy Noémi

Egy korábbi ételfotó workshopon készült fotót most találtam meg.

Jánossy Noémi ételfotó workshop

Újra ételt fotóztunk!

 

 

 

Egy forró szombati napon újra összegyűltünk az Erzsébetligeti Színház üveg folyosóján, hogy íncsiklandó ételeket fotózzunk. A fényviszonyok miatt mentünk a szokatlan helyszínre: az ételfotózás több szempontból is megkívánja a természetes fényeket:

 

–        egyrészt maga az étel – bármiről is legyen szó – sokkal természetesebben és kívánatosabban néz ki, ha nem mesterséges, stúdiólámpák adta fényben csillog,

 

–        másrészt nem tesz jót a kompozíciónak, ha árnyék vetül az asztalra,

 

–        harmadrészt pedig egy ilyen fotózás célja az, hogy olyan szituációkat teremtsen, amelyek otthon, a konyhában is rendelkezésre állhatnak.

 

Az ételfotós a legtöbb esetben ugyanis egyben gasztroblogger, mint oktatónk, Basa Vera is, aki a Narancslekvár blogon a főzőtudománya mellett a „végtermék” fotózási technikáját fejlesztette tökélyre. Időközben maga köré gyűjtött olyan dekorációs elemeket, amik kompozíciót adnak, hangulatot varázsolnak az étel köré – antik és modern étkészletek, különféle stílusú textíliák, asztallapok, design bútor kiegészítők.

 

Első körben salátát fotóztunk. Rengeteg friss és egészséges alapanyagból lehetett válogatni. Veronika elve az, hogy kis csoportban, mindenki a maga fantáziáját dolgozza ki, ő pedig segít abban, hogy fotótechnikailag a legjobb legyen az elkészülő kép.

 

Másodjára spagettit fotóztunk, paradicsomszósszal, parmezánnal, ki hogyan szereti. Ennek a népszerű olasz ételnek rengeteg tálalási módját kipróbáltuk – nyersen, villára tekerve, szósszal leöntve dúsan, tálalás közben, bazsalikomlevéllel variálva. Itt már nehéz volt kibírni, hogy ne akarjuk a „modellt” lelopkodni a tányérról, de szerencsére oktatónk gondolt rá, hogy ne maradjunk éhesek. Végül tortát fotóztunk, dekorálás közben, készen és szeletelés közben is, illetve Meleg Dorka BON BON BON-jait, amelyek vegán desszertgolyócskák, ízléses és egyedi csomagolásban.

 

A nagy meleg ellenére sok munkával, izgalmasan telt el a nap. Reméljük, hogy nem kell sokat várni a következő ételfotózásig!

 

A fotómontázst köszönjük