“Az emberábrázolás, portré az ami igazán közel áll hozzám..”-Miklós Tamás bemutatkozása

1899886_430380967064300_845562391_n
Az Esküvőfotó Pályázatunkon a zsűri által díjazott Miklós Tamás bemutatkozását olvashatjátok el:

Édesapám amatőr fotográfus volt, de csak felnőtt fejjel ébredtem rá, milyen előnnyel is jár ez számomra. Gyermekkori képes emlékeim irigylésre méltóan különböznek másokétól. Ezt a minőségbeli többletet szeretném mindazoknak visszaadni akik a bizalmukba fogadnak, hogy képet készítsek róluk.Az ember ábrázolás, portré az ami igazán közel áll hozzám, ebben a témában fényképezem többnyire, bár mindenfajta képet szívesen megnézek.
Építész mivoltom ellenére a fotográfiában nem kimondottan vagyok mindent aprólékosan előre megtervező típus. Inkább történetek hangulatát, emberi kapcsolatokat, baráti társaságokat fényképezem, többnyire a maguk természetes valójában, immáron 4 éve. A rendezvény, azon belül – komplexitása miatt – az esküvői ünnep fényképezése az amit igazán szeretek.
Inspirálódni főleg orosz portré fotósok munkáiból szoktam, a hangulatuk és az alkalmazott képkivágásuk, perspektívájuk miatt.
Szakmai fejlődésemben évszázadokat spórolt nekem Buknicz Timi fotográfus, akihez egy közös barátunkon keresztül kerültem. Tőle többek között megtanultam hogyan legyen a fotón kifejező egy mozdulat mégis spontán hatású.
Számomra nagyon fontos egy képnél az utómunka is, bár az az igazság, itt gyakran hagyatkozom a Feleségemre Barbira, aki sokkal szebb képeket tud végeredményben készíteni mint én. 🙂

MTfotoeloadasok01 MTfotoeloadasok02 MTfotoeloadasok03 MTfotoeloadasok07 MTfotoeloadasok10
MTfotoeloadasok04 MTfotoeloadasok05 MTfotoeloadasok06 MTfotoeloadasok08 MTfotoeloadasok09

Érdekel az esküvőfotózás? Akkor itt a helyed!