“A természetfotóim a szemlélő számára megörökített pillanatok, nekem történeteket mesélnek. ” – Kovács András bemutatkozása

20130504-IMG_4565-2
A nagy tavaszi fotópályázatunkon szakmai-zsűri által díjazott Kovács András bemutatkozását olvashatjátok:
Három évvel ezelőtt lett a fotózás az életem fontos része. A legkedvesebb műfaj számomra mindig is a természetfotózás volt, e mellett az utóbbi időben a porté fényképezés ami vonz, és az idei évben esküvőfotózásban is kipróbálhatom majd magam.
Ami a természetfotózásban igazán kedves számomra, hogy a természet mindig ad valami értékeset, és ez az érték sokszor nem is az, ami miatt útra keltem. De nagyon ritkán kell üres memóriakártyával hazatérnem.
Rendkívül izgalmas pl. ragadozómadarakat saját környezetükben szinte karnyújtásnyi távolságból megfigyelni. Elég egy rossz mozdulat, és az egész napos várakozás hiábavalóvá válik.
A természetfotóim a szemlélő számára megörökített pillanatok, nekem történeteket mesélnek. Olyan történeteket, amelynek a végeredménye maga fényképkép. A közönség számára nem létezik más, csak maga a kép, és ez rendben is van így. De ha én egy képemre évek múlva rápillantok, eszembe jut, hogy mennyi munka volt benne, mennyit kellett hozzá barkácsolni, vizet hordani, fázni, vagy épp izzadni, ezek mind még kedvesebbé teszik számomra ezeket a képeket.
A befektetett munkát az feledteti, amikor az LCD-n azt a képet látom viszont, amit korábban fejben megterveztem. Ha ez még másoknak is tetszik, az már csak hab a tortán.

1 2 3 4 5 6 7 9 10 11