“A fotózás minden ága érdekel…. “-Csigó Gergely bemutatkozása

csigo_gergely-virageso

Lezárult az esküvőfotó pályázatunk és kiosztottuk a díjakat, most  a zsűri által kiválasztott szakmai-díjas: Csigó Gergely bemutatkozásását olvashatjátok:

Csigó Gergely vagyok. Sopronban születtem itt is élek, itt dolgozom mint fotós. A fotózásal komolyabban 2003 után kezdtem foglalkozni, de első sorban a művészi ága érdekelt. Még “filmessel” csináltam első munkáimat, de a mai napig használom az analóg kameráimat művészeti céljaim eléréséhez.
A magyar klasszikusok hatottak rám eslő sorban, de nyomon követtem, követem a kortársak munkáit is. Ha példaképet kéne állitanom, az mindenképpen Capa lenne és Kerétsz. 2004 óta vagyok tagja a Soproni Fotóklubnak, 2008 óta pedig az egyesület alelnöki tlsztjét is betöltöm.
Eddig 20 országban közel 300 alkalommal szerepeltem hazai és nemzetközi tárlatokon munkáimmal és kb 20-szor díjazták is azt. 2008-ban tüntettek ki a Magyar Fotográfiai Alkotó Csoportok Országos Szövettségének Fotóművész címével, 2010-ben pedig a Nezetközi Fotóművészeti Világszövetség Fotóművész címét is átvehettem.
2008 óta fő állású szabadúszó fotográfusként főként esküvőkön és stúdióban fotózom, valamint számos divat márkának és cégnek készítek portfóliókat, katalógus és reklám képeket.
A fotózás minden ága érdekel, de továbbra is szívesen nyúlok vissza az archaikus technikákhoz. Bár nehéz szétválasztani a művészetet és az alkalmazott fotográfiát, én úgy gondolom mindegyik oldalam tud a másikból kamatoztatni ezt azt, hogy céljaim elérjem, és minőségi végeredmény szülessen, legyen szó hobbyról vagy akár megbízásról.

csigo_gergely_art of movements_01 csigo_gergely_tartásgergely csigo-arizona feeling gergely csigo-dance art gergely csigo-fashion art gergely csigo-the flying dress_02 gergely_csigo_erzsi
Képek: Csigó Gergely

Érdekel az esküvőfotózás? Akkor itt a helyed!